Om oss...

Vi som står bakom kennel Amourino heter Marika och Niklas Dahlström och vi finns i Värmland, närmare bestämt i Säffle. Förutom oss består familjen av våra två vuxna barn samt våra tre hundar Nora, Swea och Stella.

Vi är hundägare sedan snart 30 år tillbaka och ”vår” ras har hela tiden varit Petit basset griffon vendéen, en ras vi älskat från första stund! Vi har numer även utökat floclen med en Welsh springer spaniel som även det är en fantastisk ras.

Varför just en petit?
Niklas är jägare och när beslutet om att skaffa e
n jakthund hade fattats skulle vi enas om en ras. Petiten var en kompromiss, både en söt och trevlig familjehund och en jakthund passande ändamålet, som vi kunde enas om. Sedan dess har de kommit till familjen för att stanna och vi är nu inne på vår 5:e och 6:e petit.

Våra hundar är och har alltid varit familjemedlemmar och är med oss på olika aktiviteter, besök hos släktingar och vänner, i stallet, på semester eller turer med båten och husvagnen. De har därigenom blivit sociala, trygga och lugna i olika miljöer vilket vi tycker är mycket viktigt.

Aktiviteterna med våra hundar har förutom vardagslydnad, mestadels varit inom Niklas intresseområde, dvs jakt och viltspår. Jaktmarkerna finns ute på Värmlandsnäs och under åren har det blivit ett och annat rådjur. 

Niklas har sedan många år tillbaka varit engagerad i SBaK som kassör i la Mellan och där hjälpt till att arrangera olika typer av aktiviteter. Engagemanget där har lett till många trevliga kontakter.

För Marika har intresset för utställning vuxit med åren och tillsammans med Nora och på senare tid även med Stella, har det blivit några fina rosetter! 

Vi är fortfarande nybörjare på det här med uppfödning. Vår önskan och vårt främsta syfte med den kull vi hittills haft var att få en valp efter Nora, som vi tycker är en härlig hund med många kvalitéer. Denna önskan är nu infriad i form av Swea som redan i unga år visat sig ha goda jaktegenskaper.

Vår ambition med eventuella kommande kullar är sunda och trevliga valpar som fungerar lika bra i skogen som hemma i familjen. Vi hoppas att våra framtida valpköpare ska känna lika stor glädje och kärlek till sina hundar som vi gjort och gör med våra!

/Marika och Niklas 

 

                               Jaktbild N å N red               20230802_173134